fredag 11 april 2014

Sänkta arbetsgivaravgifter för unga

Dubbelstöten blir dödsstöten för många unga

Varför vill man försvåra för unga att få jobb? Det är det den samlade oppositionen i form av S, SD, MP och V gör i riksdagen. Genom att rösta emot Alliansregeringens förslag om att sänka arbetsgivaravgifterna ytterligare för de som är under 23 år, sätter man upp nya hinder för unga att kunna försörja sig själva.
Alla vet att arbetslösheten är för hög bland de yngre och att lägre arbetsgivaravgifter är ett bra och effektivt sätt för dem att få jobb. Alla vet att det första jobbet är det viktigaste. Alla vet också att arbete i restaurangbranschen ofta är första steget in på arbetsmarknaden.
Alla vet att oppositionens förslag kommer att påverka både anställningsviljan och anställningsmöjligheten för många företag och i synnerhet för småföretagen. Det påverkar lönsamheten och kommer att drabba de unga. Lägger man till förslagen om att höja restaurangmomsen blir det inte bara en dubbelstöt utan samtidigt en dödsstöt mot många ungdomar som vill ha jobb.

Ändå väljer Socialdemokraterna, Sverigedemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet att rösta emot förslaget att sänka arbetsgivaravgifterna och försvårar därmed för unga att få ett arbete.
Detta är en tydlig signal till både ungdomar och företagare om vad som kommer att hända om det skulle bli ett regimskifte till hösten. Det bådar inte gott. Låt oss se till att det inte blir verklighet!


Lennart Pettersson ( C )                                       
Riksdagskandidat                                                 
Svalöv

Sofia Molin ( C )
Riksdagskandidat
Stockamöllan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar