söndag 7 april 2013

Uttalande från Centerpartiets Distriktsstämma 2013
 
Skydda den skånska åkermarken

”Åkermarken är en begränsad tillgång som måste skyddas bättre”. Så blev beslutet på Centerpartiets framtidsstämma och så tycker även Centerpartiet Skåne.

Den åkermark som finns i Skåne behöver få ett bättre skydd för att ge våra kommande generationer möjlighet att både få äta skånsk mat och få uppleva den skånska slätten. Låt oss slippa fler villamattor och t.ex. logistikcenter på den högklassiska åkermarken och bygg istället på höjden eller där marken är lämpligare

 Centerpartiet vill fortsätta att skapa ett hållbart samhälle och i det ingår närproducerad mat. Skåne borde kunna vara självförsörjande på de flesta livsmedel och även exportera ansenliga mängder men då krävs det att de skånska lantbrukarna kan få fortsätta driva sina jordbruk och att det finns en varaktig trygghet i det. Med långsiktiga spelregler, följer nämligen med automatik en ökad investerings- och utvecklingsvilja.

I Skåne finns hela kedjan ”från jord till bord”. Låt oss se till att skånska livsmedelsföretag, deras anställda och Skånes invånare kan fortsätta att få nytta och glädje av det både idag och i framtiden genom ett ökat skydd för åkermarken. En röst på Centerpartiet är en röst för åkermarkens värde för framtiden. Inget annat parti bryr sig!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar