måndag 13 maj 2013

Sanering av gamla soptippar


Till Centerpartiets partistämma
MOTION
Sanering av gamla soptippar
Det finns ett stort antal men väl kartlagda gamla soptippar i Sverige. Innehållet i dessa soptippar är av högst varierande karaktär. I en del finns med all säkerhet miljöfarligt avfall, medan andra är tämligen harmlösa när det gäller miljöpåverkan. Det kan samtidigt finnas en del material som är möjligt att återvinna för andra ändamål. En del säger att det ur miljösynpunkt är bättre att låta det ligga men detta är inget vi kan var trygga med.  Det känns inte bra att vår och tidigare generationer kan ha gömt material och produkter som i framtiden kan komma att påverka miljön negativt.

Det finns därför skäl att vi tar vårt ansvar och sanerar våra gamla soptippar en gång för alla och det skulle med fördel kunna vara ett arbetsmarknadsprojekt av stora mått. Dels kräver det utbildning av arbetslösa, som de kan ha nytta av efter saneringens avslutande, dels kräver det kompetenta arbetsledare. Med tanke på konjunkturen och den höga arbetslösheten är det lämpligt att genomföra projektet i närtid.

Förslag
Centerpartiet tar initiativ till ett landsomfattande projekt enligt ovan för att undanröja risker för framtida miljöskador.

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar