måndag 11 januari 2010

GM har bluffat hela tiden

GM har under en lång tid drivit ett dubbelspel som nu innebär att SAAB läggs ner. Alla ”förhandlingar” har bara varit ett spel för galleriet. De vill inte sälja. De vill behålla teknikkunskapen och det som nu finns i de nya modellerna. De har inte modet att låta någon konkurrent fortsätta producera bilar, trots att det rör sig om en mycket lite produktion, mätt med internationella mått.
Det finns därför skäl att rikta all kritik mot GM:s ledning och inte mot regeringen och Maud Olofsson. Jag är glad över att vi inte har gått in med skattepengar i företaget. Hade vi följt både GM:s och oppositionens önskemål hade vi varit av med några miljarder till ingen nytta.

Under tiden har många människor farit illa. Att få besked är oftast bättre än att inte få det, oberoende av i vilken riktning det går. Nu har folk slitits mellan hopp och förtvivlan helt i onödan. Jag är vän av marknadsekonomin men här visar sig ett multinationellt företag mycket tydligt hur man inte ska göra om man ska skapa ett förtroende för det privata näringslivet. Låt oss slippa sådana exempel i framtiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar